Kontakt: +45 3313 0260 | re-bag@re-bag.com

Bæredygtighed i Re-bag

I Re-bag ® ønsker vi i videst mulig omfang at producere produkter til vores kunder der er miljøvenlige på flere plan.

Etik:

Vi arbejder med at sikre at produkterne bliver produceret under ordentlige arbejdsforhold via standarden BSCI/Amfori. En standard der arbejder ud fra ILO's (International Labour Organization) regelsæt.

Genbrug: 

Vælge materialer der er stræke, så de kan genbruges mange gange. Markedsfør over for brugerne af tasken/produktet at det skal genbruges til det er slidt ned - det er dér vi hjælper miljøet.

Monomaterialer:

Kommunikere vigtigheden af at vælge én type materiale til sit produkt - således det er nemmere at genanvende til nye produkter når produktet er udtjent og skal smides ud.

Overvej også om det er nødvendigt at sætte knapper, lynlåse og andre såkaldte attributter på produkter. Dette gøre det mere besværligt at genanvende. 

Materialevalg:

Der er mange materialer man kan vælge; bomuld, kanvas, PP vævede eller ikke vævede poser, eller skal det være et jutenet eller være lavet i pet. Herudover kan man for de fleste materialer i dag vælge, om det skal være genanvendt materiale, eller for de naturlige fibre, om det skal være økologisk (GOTS) eller Svanemærkede.

Materialevalg er naturligvis vigtigt i forhold til stil og udtryk, når man skal at præsentere sit Brand, men i et bæredygtighedsperspektiv er det vigtigste at posen/tasken bliver brugt igen og igen.

Re-bag har i 2012 fået udviklet et Livscyklus analyseværktøj (LCA). Dette værktøj kan beregne nogle miljømæssige ressourcetræk - men igen er genbrugstanken utrolig vigtig.

Økologi: 

Re-bag er GOTS Certificerede (Global Organic Textile Standard). Det betyder at vi har fuld sporbarhed på om produktet reelt er Økologisk, og at der ikke er kemirester i produktet. Derudover er der også i denne standard et Etisk element ift. arbejdsforhold.

Svanemærket:

"Nordic label", som det også hedder, har vi certificering på nogle produkter. Denne certificering er har meget høj værdi og er een af de meget grundige certificeringer ift. etik, brug af kemi, kvalitet mm.

Fairtrade certificering

Bomulds materialet kan også være certificeret med et Fairtrade Mærke - det betyder at der er langt en bæredygtig præmis ind ift. handel - den lille bonde og de øvrige handelsled skal alle have en fair handel. 

Bæredygtig forretning:

Re-bag kan tilbyde ovennævnte og meget mere ift. at vælge bæredygtighed til, men valget er i sidste ende vores kunders.

Vi ønsker at trække alle - inklusive os selv - i en retning hvor omtanke for miljø, klima og mennesker er i fokus, når man skal vælge poser, tasker, æsker og andre produkter til at Brande sin virksomhed med.

Det koster penge og ressourcer at have oppebære en høj og valid spobarhed, vel vidende at vi nok aldrig kommer 100% i mål - der er altid et og andet, der kan gøres bedre - håber vi at vores samarbejdspartnere også syntes at det er det værd.

Materialeoversigt:

Vi producerer produkter i mange typer materialer og i vores materialeoversigt kan du se og læse om dem alle. 

De mest efterspurgte af vores bæredygtige materialer er:

PP woven: Polypropylen med certificering 

PET/RPET: Genanvendt polyethylenterephthalat fiber 

Filt: tekstil fremstillet af genanvendt polyester felt

Bomuld: Naturlig og økologisk bomuld certificeret af Fairtrade og GOTS

Jute: Naturligt fiber og bomuld

Papir: Produceret fra bæredygtige kilder